Szívből SzabolcsSzívből Szabolcs

Tisztelt Látogató!

Ezúton köszöntjük Önt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzata által működtetett Vármegyei Paktumirodának a vármegyei helyi terméket előállító- és helyi szolgáltatásokat bemutató honlapján. 

A vármegyei helyi terméket előállítókat és szolgáltatókat egységes kataszterben kívánjuk megjeleníteni. A kataszter működtetésével szeretnénk hozzájárulni a vármegye területén előállított helyi termékek (főként mezőgazdasági- és kézműves termékek) és szolgáltatók (helyi termékekhez, turizmushoz, kiskereskedelemhez köthető szolgáltatások) minél szélesebb körű, térítésmentesen igénybevehető online bemutatásához, népszerűsítéséhez, végső soron a kereslet-kínálat növekedésével a helyi gazdaság felélénkítéséhez.

A kataszter kialakítása a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzata és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal által közösen megvalósított, „Foglalkoztatási - gazdaságfejlesztési együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” elnevezésű TOP-5.1.1.-15-SB1-2020-00002 azonosítószámú projekt keretében jöhetett létre, Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzata önként vállalt, helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési tevékenységének köszönhetően.

Meggyőződésünk, hogy a globalizált nagyüzemi struktúrákkal szemben, a vidéki lakosság helyben maradásához, illetve a helyi gazdaságok rövid ellátási láncot (REL) figyelembe vevő szemléletének kialakításához elengedhetetlen a helyi adottságok és a helyben működő vállalkozások bemutatása, egyben kiajánlása a megbízható, hamisítatlan helyi termékeket és helyi szolgáltatást keresők részére. Reményeink szerint törekvésünkkel elő tudjuk segíteni a helyi, minőségi termékek iránti kereslet növekedését, valamint a termékek kínálatának bővülését.

Működésünk során szakmai fórumok, workshopok megrendezésével segítjük a helyi termelők és szolgáltatók, illetve az érdekvédelmi- és egyéb szakmai szervezetek, releváns intézmények valamint illetékes hatóságok közötti formális és informális kapcsolatok létrejöttét, tapasztalatcserét. A közös együttműködés eredményeként vármegyénk arculatára jellemző logót készítettünk, mellyel térségünk egyediségét kívánjuk hangsúlyozni. A helyi termékek fogyasztását ösztönző rádiókampányokkal, újsághirdetésekkel minél szélesebb körben kívánjuk "reklámozni" a kétkezi munkát végzők és a helyi szolgáltatók nélkülözhetetlen tevékenységét.

Jelentős előrelépés, hogy a fenti célok elérése érdekében kidolgozásra került a vármegyei Helyi Termék- és Szolgáltatásfejlesztési Stratégia, mely hivatkozik a vármegyei helyi termék előállítók és helyi szolgáltatók tevékenységét bemutató és elérhetőségüket biztosító vármegyei kataszter továbbfejlesztésének szükségességére. Fontos megemlítenünk, hogy a kataszterhez történő csatlakozás és adatközlés önkéntes, mely bármikor visszavonható.

A kataszterhez történő csatlakozással, az online megjelenésen kívül, a leendő vagy már regisztrált partnereink részére igény szerint szintén térítésmentes marketing- és jogi tanácsadási lehetőséget tudunk biztosítani.

Közös érdekünk Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye gazdasági és társadalmi fejlődésének elősegítése, ezért bízunk benne, hogy jelen honlap létrehozásával hasznos információkhoz juttajuk a látogatókat és hozzájárulhatunk a vármegyében élő és dolgozó emberek bemutatásához, népszerűsítéséhez, ezzel is segítve mindennapi munkájukat, lakóhelyükön történő boldogulásukat.

 

Reméljük, hogy vármegyénk helyi termékeivel és szolgáltatásaival felkeltjük érdeklődését térségünk iránt.

 

„Szívből Szabolcs-Szatmár-Beregből”

Üdvözlettel:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzata
Vármegyei Paktumiroda

Szakmai workshop
Szívből SzabolcsSzívből Szabolcs
szeretne csatlakozni a kataszterhez?

A kataszterhez való csatlakozással térítésmentes online megjelenést biztosítunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében működő helyi termelőket előállítóknak és szolgáltatóknak.

Széchenyi 2020