Szívből SzabolcsSzívből Szabolcs

I. Helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési szakmai fórum

Az első helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési szakmai fórum 2022. december 8-án került megrendezésre a Megyeházán a TOP-5.1.1-15-SB1-2020-00002 számú „Foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című, ’Paktum 2’ néven ismert projekt keretén belül. A rendezvényen részt vett a Paktumszervezeti tagok képviselőin túl számos, a helyi termékek és szolgáltatások népszerűsítésében, fejlesztésében érdekelt döntéshozó, polgármesterek, szövetségek, kamarák, önkormányzatok, oktatási intézmények képviselői, továbbá helyi terméket előállítók. A megjelenteket Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke és Baracsi Endre alelnök, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke köszöntötte. Első előadóként Fricz Péter helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési koordinátor ismertette a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyi termék- és szolgáltatásfejlesztés jelentőségét. Meghívott előadóként Sztolyka Zoltán, Rozsály Község polgármestere fejtette ki az önfenntartásra törekvő község tevékenységeit. Ezt követően a Filep házaspár, Piroska és László őstermelők részletesen bemutatták a nagydobosi tök múltját, a sütőtökpiac jelenét és a piaci lehetőségek kiaknázására irányuló együttműködési terveiket. Záró előadóként Mizser Zsolt Tiszadada Község polgármestere beszélt a fenntartható településmodellre tett törekvéseikről, és beszámolt a Dada Tészta SPAR üzletláncig vezető útjáról.

Az előadásokat követő interaktív kerekasztal beszélgetésen elhangzott vitaindító kérdések és javaslatok a folyamatban lévő megyei helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési stratégiakészítés során is még felhasználásra kerülhetnek.

A Paktumiroda munkatársai ezúton is megköszönik a résztvevők aktív közreműködését.

DSC_0139.JPG (6.53 MB)

DSC_0142.JPG (3.01 MB)

DSC_0131.JPG (2.11 MB)

DSC_0133.JPG (1.68 MB)

DSC_0134.JPG (2.67 MB)

DSC_0158.JPG (2.74 MB)

DSC_0188.JPG (2.51 MB)

 

DSC_0188.JPG (2.51 MB)

Szívből SzabolcsSzívből Szabolcs
szeretne csatlakozni a kataszterhez?

A kataszterhez való csatlakozással térítésmentes online megjelenést biztosítunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében működő helyi termelőket előállítóknak és szolgáltatóknak.

Széchenyi 2020