Szívből SzabolcsSzívből Szabolcs

III. Helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési szakmai fórum

A harmadik helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési szakmai fórum 2023. április 28-án került megrendezésre a TOP-5.1.1-15-SB1-2020-00002 számú „Foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című, ’Paktum 2’ projekt keretén belül. A rendezvény témája a turizmus, mint helyi szolgáltatás fejlesztési lehetőség feltérképezése volt, célja pedig elősegíteni, hogy vármegyénk turizmusához kötődő szolgáltatók és helyi terméket előállítók, a szakmai szervezetek, a releváns intézmények, valamint az illetékes hatóságok képviselői formális és informális kapcsolatokat építhessenek ki. 

A megjelenteket Baracsi Endre, a vármegyei közgyűlés alelnöke és egyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke, valamint Filep Sándor, Vásárosnamény Város Önkormányzatának polgármestere köszöntötték. Obbágy Vera, a vármegyei paktumiroda vezetője vázolta a Paktum projektek eddig elért eredményeit és bemutatta a vármegyei helyi termék és szolgáltatásfejlesztési stratégiában definiált helyi szolgáltatás fogalmát, turizmushoz történő kapcsolódását. Első előadóként Filep Sándor polgármester számolt be a Vásárosnaményban kiépülő, rekreációs célt szolgáló Kraszna-sétány kiépítéséről. Az előadást Kiss Máté Zoltán, a Kiss B. Ker. Kft. ügyvezető igazgatója folytatta a turizmust segítő helyi termék előállítás eddig elért eredményeiről és az „Itteni.” brand alapításáról. Fricz Péter, Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzatának helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési koordinátora ismertette a vízparti települések vízrajzi adottságait és az abban rejlő turisztikai potenciált, a víziturizmus vonzó szerepét. Baráth Kinga, a Vásárosnaményi Tourinform Iroda turisztikai munkatársa a „Bereg Szívében”, azaz Vásárosnaményban és környékén előállított és a Beregi boltban kapható helyi termékekről és azok turisztikai szerepéről tartott előadást. A „PanyolaFeszt”-ről, mint kulturális turisztikai termékfejlesztésről Muhari Zoltán, a FATOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei szervezetének elnöke, Panyola polgármestere beszélt. Záró előadóként Deák Attila, a Középkori Templomok Útja Egyesület titkára előadásában ismertette a Felső-Tisza vidék aktív turisztikai termékeit, kiemelve a kerékpáros örökségtúrák jelentőségét. A rendezvény végén az érdeklődők megtekinthették a Vadászkiállítást, mint vármegyénk unikális turisztikai kínálatának egyik kiemelkedő példáját.  

A Paktumiroda munkatársai ezúton is megköszönik a résztvevők aktív közreműködését.

DSCN0216.JPG (1.49 MB)

második.JPG (2.53 MB)

DSCN0210.JPG (1.52 MB)

DSCN0176.JPG (1.13 MB)DSCN0026.JPG (2.89 MB)

DSCN0146.JPG (1.56 MB)

második jobb.JPG (3.60 MB)

 

 

DSCN0189.JPG (1.21 MB)

 

 

DSCN0059.JPG (2.51 MB)

 

Szívből SzabolcsSzívből Szabolcs
szeretne csatlakozni a kataszterhez?

A kataszterhez való csatlakozással térítésmentes online megjelenést biztosítunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében működő helyi termelőket előállítóknak és szolgáltatóknak.

Széchenyi 2020