Szívből SzabolcsSzívből Szabolcs

IV. Helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési szakmai fórum Fókuszban a jó gyakorlatok

A negyedik helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési szakmai fórum 2023. október 16-án került megrendezésre a TOP-5.1.1-15-SB1-2020-00002 számú „Foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című, ’Paktum 2’ projekt keretén belül. A rendezvény témája a vármegyénkben élő, helyi terméket előállítók és a helyi szolgáltatók piaci helyzetének, az aktuális kihívásoknak a megvitatása mellett a már működő, jó gyakorlatok bemutatása volt.  A rendezvény célja, hogy elősegítse a helyi terméket előállítók és szolgáltatók, a szakmai szervezetek, a releváns intézmények, valamint az illetékes hatóságok képviselői közötti formális és informális kapcsolatok kiépítését.

A megjelenteket Seszták Oszkár, a vármegyei közgyűlés elnöke és Baracsi Endre a vármegyei közgyűlés alelnöke és egyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke köszöntötte. Első előadóként Fricz Péter helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési koordinátor ismertette a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési tevékenység eddig elért eredményeit, tapasztalatait. Az előadást a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete képviseletében, Dr. Kujáni Katalin elnök folytatta a kistermelők piacra jutását segítő nemzetközi és hazai jó gyakorlatok bemutatásával, az összefogás jelentőségének hangsúlyozásával. Ezt követően, szintén a Kislépték Egyesület részéről, Szabadkai Andrea szakmai munkatárs ismertette a hazai termelők rendelkezésére álló, agroturizmus-, vendégasztal szolgáltatás-, illetve az élménygazda program nyújtotta lehetőségeket. Záró előadóként Bán György, Tiszadob Nagyközség polgármestere mutatta be Tiszadob helyi közösségének, helyi termék előállítással kapcsolatos példaértékű tevékenységét, kiemelve a szarvasmarhatartást és a sajtgyártást.

Az előadásokat követő interaktív kerekasztal beszélgetés a kistermelői lét kihívásairól, a piaci helyzetről és megoldási javaslatokról szólt. A rendezvényen résztvevőknek lehetőségük nyílt helyi termékek kóstolására is, melyet ezúton is köszönünk a termelőknek.

A Paktumiroda munkatársai ezúton is megköszönik a résztvevők aktív közreműködését.

Szakmai IV 1.JPG (3.74 MB)Szakmai IV 3.JPG (3.65 MB)

Szakmai IV 7.jpg (2.33 MB)

Szakmai IV 5.jpg (2.65 MB)

Szakmai IV 4.JPG (3.74 MB)

Szakmai IV 2.JPG (3.44 MB)

Szakmai IV 9.jpg (2.82 MB)

Szakmai IV 10.jpg (2.34 MB)

Szakmai IV 11.jpg (2.01 MB)

Szakmai IV 12.jpg (2.15 MB)

Szakmai IV 13.jpg (2.83 MB)

 

 

Szívből SzabolcsSzívből Szabolcs
szeretne csatlakozni a kataszterhez?

A kataszterhez való csatlakozással térítésmentes online megjelenést biztosítunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében működő helyi termelőket előállítóknak és szolgáltatóknak.

Széchenyi 2020